April

In deze wastekening zie je het licht overal doorheen schijnen. En bovenin lijkt de zon op te komen en de stralen over de tekening heen te strooien. Een prachtig beeld, zo in het voorjaar.  Als eerste zag ik dat de tekening in 2 kanten lijkt te zijn verdeeld, links en rechts. En als ik dan nog meer intune, dan zie ik olifanten die met hun koppen tegen elkaar aan staan. Twee volwassen olifanten en er tussen nog een kleintje in het blauw. En rechts onderin het koppie van een wit olifantje.  

De olifant is een wijs dier. Ik associeer een olifant met (oude) kennis en vaardigheden. Tevens met (eigen) wijsheid en zorgen voor elkaar en voor jezelf. Een olifant is een kuddedier en zij dragen zorg voor elkaar. In deze tekening lijken de olifanten bezig met energie of kennis uitwisselen. De lijnen en het licht lopen in elkaar over. Ze zijn volledig met elkaar in harmonie en stralen rust uit.

Hoe wissel jij je energie en kennis uit? Kun jij, net zoals deze  olifanten, de koppen bij elkaar steken en ideeën/kennis uitwisselen? Elkaars energie voelen en gebruiken om te creëren? Mooi om eens bij jezelf te onderzoeken hoe jij kennis vergaart, uitdraagt of informatie uitwisselt. En wat jij zelf uitstraalt en/of brengt aan energie in een groep.

De olifanten nodigen je uit om te ontdekken, uit te wisselen en te zorgen. Eerst jezelf, en dan voor de ander.Laat je eigen wijsheid horen en zien deze lente, zodat ook anderen van jou kunnen leren. Deel positieve dingen uit en behoud al het goede dat je hebt ontvangen aan kennis en vaardigheden.