Een nieuw jaar

Het is bijna zover...we zijn aan het einde gekomen van het oude jaar en beginnen over 12 uur aan een nieuw jaar. Wat zal het komende jaar voor ons in petto hebben? Kunnen we samenwerken, ondanks onze verschillende visies en durven we te kijken naar onze schaduwzijde? 

De nachtvlinder met haar uitgeklapte vlindervleugel in de tekening laat ons zien dat er meer aandacht voor de schaduwzijde van de mensen mag komen. Somberte, onrust, overweldigende golven met negatieve energie? Of is er een andere emotie die je parten speelt? Durf bij conflicten ook je hand in eigen decolleté te steken. Elke negatieve energie en reactie kun je positief ombuigen/denken. In een eerdere blog heb ik er al eens over geschreven, maar het komt regelmatig terug in de woorden die jullie mij aangeven. Dat zijn de woorden flow en energie. Waar wil jij dit jaar je energie in steken, hoe ga je dat doen? Kijk niet terug, dat is niet waar we naar toe gaan, maar kijk vooruit, naar het nieuwe jaar. De tekening zelf laat ook diverse "doorkijkjes" zien.

Meebewegen op de stroming en de golven van het leven. Heb aandacht voor je schaduwzijde (je negatieve emoties en gedachten) en probeer dit om te zetten naar een positieve vloeiende flow. Vecht niet tegen datgene dat je niet kunt veranderen en probeer met positieve energie een bijdrage te leveren aan jezelf. Iedere positieve bijdrage is er één en samen creeëren we een vredigere samenleving.

De kat, het kind en de vis reiken ons een spiegel aan. De kat leidt een solitair bestaan, maar is nooit alleen of eenzaam. Hij tolereert anderen en overziet rustig de omgeving. Beschouwend en observerend. En het kind, die veel nieuwe dingen ontdekt en de wereld met een frisse blik beziet. Vis staat voor balans tussen geest en emotie. Harmonie, regeneratie en liefde. En je kent vast het spreekwoord wel: "Je als een vis in het water voelen". Prachtig dat de tekening ons al deze inzichten heeft aangereikt! Ik wens je een gelukkig en gezond 2022 toe!