Februari

De tweede maand van het jaar is de laatste koude kille wintermaand. Maar dit jaar is februari vooral vlagerig en grijs. Weinig zonneschijn. Harde wind en storm, zowel in de natuur als in de wereld, Gevoelens van onrust, hopend op afronding. Alles is voorbijgaand, maar: "Wanneer?" is de vraag als je hoopt dat iets akeligs snel voorbij zal gaan en afgeloten kan worden.

De wind waait wat weg, maar brengt ook wat nieuws mee. "Be careful what you wish for", want als er iets is afgerond, komt er (vaak) weer  een nieuwe ronde met nieuwe kansen, zowel positief als negatief. En hoe houd je je dan staande in de storm van gevoelens en emoties? 

Zet je een masker op? Of vlieg je er vol passie in om jouw visie uit te dragen? Of beweeg je als een zwaan gracieus door het leven, voel je je als een vis in het water en zwem je met de stroming mee, of juist er tegenin?

Ieder mens heeft een andere perceptie. En neemt op verschillende manieren waar. Gebruik je je zintuigen, of heeft er één je vookeur?. Zien, horen, voelen. ruiken, proeven en ons zesde zintuig. Dat zesde zintuig laat zich lastig omschrijven en is wat mysterieus. Maar kort gezegd is het je intuïtie. Bij het gebruik van je intuïtie spelen de vijf zintuigen een belangrijke rol. Probeer er eens achter te komen welke bij jou als eerste "aan" gaat.

Wat zou het mooi zijn dat we onze verschillende waarnemingen en percepties op een vreedzame en construtieve manier aan elkaar kunnen laten en durven zien. En we van elkaars verschillende waarnemingen kunnen leren. Twee weten, zien, voelen, ruiken en proeven er meer dan één. Vol overgave ons zesde zintuig in durven zetten, waarbij de lichtwezens ons stimuleren om gezamelijk een hemel op aarde te creeëren. Ik ga ervoor! Op naar maart, naar de lente