Levensloop

Mijmerend op een warme zomeravond over het woord levensloop. Bij het kijken in deze tekening zie ik het woord "levensloop" voor mij verschijnen... Kijk en lees maar eens mee.

Aan de linkerkant zie je een jong kind, groeiend in haar vrouw-zijn, dan de moeder en als laatste de oma. De vier fasen of seizoenen van het leven. Groeien (lente), bloeien (zomer), rijpen (herfst) en vergankelijkheid (winter). Tijdens een levensloop maak je veel mee en komen er verschillende zaken op je pad. Hoe je deze ervaart hangt mede af van jouw gemoedstoestand in dat moment. Kun je dansend door het leven, en buig je mee, net als koraal in de zee, of voelt het misschien spannend en zit je in een keurslijf? Omarm je wat er is, of vlucht je in een droomwereld? Durf je de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden? En wat, als je oud en wijs bent geworden en je bij de doorgang staat naar...?

Bij de doorgang rechts in de tekening lijkt een beschermengel te staan. Misschien heeft deze engel je tijdens je hele leven wel begeleid en neemt je ook bij het laatste aardse bij de hand...Of misschien is het geen engel, maar iemand anders die je dierbaar is. 

Een tekening zegt meer dan 1000 woorden en laat zien hoe jij de wereld om je heen ervaart. Wat ik bijzonder vond deze keer, is dat veel woorden die jullie noemden ook in mijn mijmering voorkwamen. De mijmering, die al voor het plaatsen van de tekening op mijn facebookpagina had plaatsgevonden...