Maart

Maart, de maand van groei, kiemkracht, verbinding en de belofte van nieuw leven.

Het licht dat in de tekening valt, laat zien hoe het licht groeit en sterker wordt in de lente. De zon schijnt op de wereld en verwarmt met haar stralen de plekjes die in de winter donker en verborgen leken...Maar... er gloort in de lentezon nieuwe hoop. En laat de creatiedrang wakker worden! 

Het figuurtje bovenin de tekening is aan het creëren en tevens het middelpunt van deze wastekening. Het lijkt alsof er aan een bureau, of misschien wel achter een schildersezel gewerkt wordt in een afgesloten, beschermde, lichte ruimte.  Aan de rechterzijde van het figuurtje staat een engelachtige figuur die nog wat extra licht brengt, maar tevens licht doorlaat om het nieuwe te helpen manifesteren en te laten groeien op aarde.

In de wintermaanden kan het zaadje al geplant zijn in je gedachten en heb je met vooruitziende blik verkennende acties gedaan om je plannen vorm te geven. De maand maart is bij uitstek de geschikte maand om het zaadje te laten ontkiemen en te beginnen met je nieuwe avontuur! Wanneer je begint, kun je een drempel- of mischien wel angst ervaren. Angst om het niet te kunnen of "goed" te doen...

De kunst is om als een spelend kind te beginnen aan het nieuwe. Neem jezelf niet te serieus en heb plezier in wat je doet en de acties die je onderneemt. Durf keuzes te maken en verwacht positieve respons. Zie wat je in gang hebt gezet en stel bij wat je niet bevalt. Steeds een trede hoger klimmen en beginnen aan het volgende niveau. Voorzichtige stappen of met zevenmijls laarzen, wat jij wilt.

Misschien heb je gemerkt dat op weg naar het doel je wordt bijgestaan door onzichtbare helpers. De ene persoon zal tekens zien op het pad, de ander voelt energieën om zich heen en een derde maakt wastekeningen om inzichten te vergaren en de acties te bekrachtigen... ieder doet dit op zijn eigen wijze.

Blijf niet alleen in je veilige warme ruimte, maar ga ook naar buiten en kom in beweging! Laat je inspireren door de natuur om je heen en zie hoe de lente zich ontvouwt, net zoals jouw nieuwe plan dat binnenkort gaat doen. Het element lucht, dat bij de lente hoort, brengt een frisse wind, communicatie en inspiratie. Of wakkert je innerlijk vuur wat extra aan en daardoor gaat je idee nog meer aandringen om in de wereld te worden gezet. 

Ook al voelt het soms wat alleen als je iets nieuws gaat creëren, weet dat alles met elkaar in verbinding staat, met zichtbare- en onzichtbare lijntjes. Wanneer je positiviteit uitstraalt, zal dit ook makkelijker terugkomen van de mensen om je heen en van het universum. Kijk met zachte ogen en wees niet te hard voor jezelf als het een keertje niet gaat zoals jij wil.

En dan, na een aantal weken: "Kiekeboe!" De eerste blaadjes laten zich zien boven de grond . Alle aandacht, warmte, positiviteit en creatiedrang hebben geholpen om je idee op aarde te laten manifesteren. Voed het nieuwe door het positieve aandacht te blijven geven, houdt vol! Zo krijgt je plan de optimale kans om te groeien. Geniet van het resultaat met een kopje koffie en een haags hopje in de lentezon. Spiegel je aan de natuur en maak gebruik van hetgeen je wordt aangereikt door je onzichtbare helpers, de mensen om je heen en de tekens die je krijgt. Maar bovenal: Beleef de lente en geniet!