De reis begint

"Ik maak een welkom tekening voor de website"  zeg ik tegen Jaap via mail. Deze keer kies ik de kleuren niet intuïtief, maar bewust. Kleuren die ik vind passen bij de tijd van het jaar. Nadat ik de kleuren heb gekozen, begin ik met mijn ogen te sluiten en te aarden. Dit klinkt zweverig, maar is het niet. Actief zitten, voeten op de vloer, inademen via de buik, uit door de neus. Inkeren in mijzelf. Denken aan het woord welkom...hoe voel ik mij welkom? Wat maakt dat mensen zich welkom voelen in mijn praktijk? Wat heb ik te bieden? Bij het in mijzelf keren gebruik ik soms muziek, soms een wierrook en soms ook "niets", alleen de stilte en de natuurlijke geluiden om mij heen. Wanneer ik voel dat ik goed in contact met de aarde ben, pak ik het schildersijzer.

Daarna begin ik met het strijken van de bijenwas op het papier. Puur op gevoel. Beetje rood hier, beetje goud daar, ineens van links naar rechts, alles mag en kan. Als het resultaat naar mijn tevredenheid is, stop ik. Daarna poets ik de tekening op met een tissue, zodat de was gaat glanzen en de tekening nog meer gaat "spreken". Ooit vertelde mij eens iemand: "Dan strijk je de bezieling in de tekening". Prachtig.

En dan gebeurt het...in eerste instantie is het even zoeken, kijken en aftasten...Het magische moment van ontdekken en herkenning. Aan de rechterzijde van de tekening zie ik een poort. De poort die gebruikt gaat worden als mensen naar mijn praktijk komen. Het pad er naar toe is geplaveid. Er is al iemand doorheen, mijn gevoel zegt dat ik dat ben. Ik kijk om en zeg: "Kom binnen"...ik zie 2 gestaltes op de drempel staan. Aan de voet van de poort zitten twee kleine figuurtjes, de poortwachters? Rechts en links van de poort zie ik twee rode gestaltes staan.

Links in de tekening zie ik een sluier, gordijn, voelt als een versluiering... wat zit er nog verscholen? Onderaan de sluier zit een hand om de sluier aan de kant te doen. Links onderin, bijna in het midden, een kleine lichtgekleurde hand met de duim omhoog! Wauw...Wat een fijn en positief gevoel geeft deze tekening mij.

Boven de poort nog een gouden slinger, mooi...Er is nog meer in detail in de tekening te ontdekken, maar voor mij is dit al een prachtige bevestiging dat ik mijn pad loop. Ik ben blij en gelukkig dat ik mijn eigen praktijk heb kunnen starten! Mede dankzij mijn lieve partner.

Het grappige is dat deze tekening uiteindelijk niet gebruikt is voor de site. Maar wel als begin van mijn reis, samen met jullie.

Tags :