Verbeelding

Coachen met bijenwastekeningen (of Encaustic art) heeft  alles te maken met verbeelding. Verbeelding heeft geregeld een negatieve bijklank of smaak. “Wat verbeeld jij je wil niet”, of: “Diegene verbeeldt zich heel wat!” Het bijbehorende gevoel, als dit gezegd wordt, hoef ik vast niet uit te leggen…

Ik ga kort in op één van de beschrijvingen die ik online als definitie van verbeelding vond: Je iets visueel voorstellen, ergens in je hoofd een beeld maken, iets visualiseren.

Al het bovengenoemde ontstaat als je naar een bijenwastekening kijkt. Je ziet de kleuren, waar je wat van vindt. We zijn in gesprek en je ontdekt en ziet een vlinder in de tekening. Wat betekent een vlinder voor jou? Welke emoties roepen de vlinder bij je op?  Gaandeweg  zie je misschien nog wel meer symboliek die je wat te vertellen heeft. Door met beelden uit de wastekening, verbeeldend te coachen, krijg je inzicht in ideeën, gevoelens en eventuele obstakels. De tekening spreekt  tot je verbeelding.

Dit klinkt simpel. En eigenlijk is het dat ook. Je hersenen werken op een andere wijze op het moment dat jij bezig bent met Encaustic art. Niet denken, maar voelen en kijken. Verbeelding van je onderbewuste, wat je misschien allemaal al wel wist, maar door de tekening op een andere, creatieve manier aan je getoond wordt.

Bewustwording en inzicht in jouw proces door verbeelding. Hoe mooi is dat!? Ik vind het prachtig…

Tags :